Info

Školní družina

Třídy

Fotogalerie

 

       Info   

 

 


  ŠKOLNÍ ROK

       2012/2013

 

NÁVŠTĚVA KNIHOVNY A MUZEA

    Na pondělí 25. března 2013 jsme se všichni moc těšili, protože nás čekal malý výlet do Bojkovic.
Ráno jsme nasedli na vlak, vystoupili v Bojkovicích a šli do místní knihovny. Tam nám zahráli herci Slováckého divadla Pošťáckou pohádku od Karla Čapka. Tím ale naše cesta třeťáků neskončila.
    Pokračovali jsme do muzea, kde nás čekalo mnoho zajímavostí z naší historie. Také tam na naás čekali naši spolužáci z druhé a čtvrté třídy. Líbily se nám staré stroje, nářadí a nádobí. Osahali jsme si starobylý nábytek a vyzkoušeli, jak se učili žáci v minulosti.

    Foto knihovna zde          Foto muzeum zde 


VYNÁŠENÍ MORENY

    I když nám už jaro v kalendáři začalo, za okny to ještě pořád vypadá spíš na zimu. Děti naší školy ho proto podpořily tím, že zimu =   Morenu vynesly za město a přivolaly tak to pravé jaro k nám. Ve středu 27. 3. se celá naše škola zúčastnila průvodu, který i přes nepříznivé počasí (ráno nás opět překvapil sníh) prošel obcí a na dolním konci se chystal zahnat zimu zapálením Moreny. Příjemnou procházku nám na konci cesty zpříjemnily především děti třetí třídy, které přednesly několik básniček. Potom už se mohlo jít na věc! Za zpěvu dětí: „Morenu neseme, utopic idzeme….“,  jsme Morenu zapálili a za velkého jásotu ji hodili do potoka. Tím jsme se se zimou definitivně rozloučili. „Zimo, vrať se zase až za rok. A ty, jaro, vítej!“

   Foto zde


TŘÍDNÍ SCHŮZKY RODIČŮ

  Třídní schůzky rodičů se konají v pondělí 22. dubna 2013 od 14.00 do 16.00 hod v kmenových třídách jednotlivých ročníků.
   Můžete se informat o prospěchu svých dětí, o jejich úspěších a úskalích.


ODEMYKÁNÍ STUDÁNEK S LAMPIONOVÝM PRŮVODEM

Img_0602   Ve středu 27. března 2013 v podvečer před velikonočními prázdninami se žáci naší školy s dětmi mateřské školy, s jejich rodiči a dalšími příznivci sešli v zahraděmateřské školy, aby odemkli naše uzamčené studánky. Po krátkém pásmu, víly požádaly zimního krále o navrácení klíčů k zámkům našich studánek. Večerní procházku tentokráte jsme ukončili na dětském hřišti u školy. Zde na všechny vytrvalce čekalo občerstvení v podobě buchet, kkoláčů, teplého čaje s ovocem a pro dospělé horký punč.

  Foto zde 


VYNÁŠENÍ MORENY

    A je tu první jarní den. V letošním roce připadl na 20. března 2013. Počasí zrovna jarně nevypadá. Střídá se mráz, chumelenice se sluníčkem - počasí je spíše podzimní než jarní. A to j další důvod, proč žáci dodrží tradiční vynášení Morény. Snad tím jak ji spálí a hodí do potoka dájí přírodě najevo, že i oni už zimy měli dost a chtějí, aby už přišlo jaro. Pokud se chcete s námi zúčastnit vynášení Morény, můžete přijít ve středu 27. března 2013 v 8.45 před školu. Pak průvodem projdeme obcí a na dolním konci za zpěvu a recitace zimu zaženem.


ODEMYKÁNÍ STUDÁNEK

    Proběhne 27. března 2013.  Sraz všech účastníků je v 17.45 hod. v zahradě MŠ.
     U studánky žáci základní školy přivítají jaro krátkým programem a naše víly převezmou klíč od zimního krále a odemknou
     studánku. Pak se všichni vydáme kolem Pitína a svými lampionky probudíme nejen studánky ze zimního spánku, ale i celou
     přírodu v Pitíně. A snad se jara dočkáme!
     Lampionový průvod ukončíme na dětském hřišti u školy, kde vás bude čakat sladká odměna.

     Všechny žáky, děti, jejich rodiče, ale i další zájemce, 
     kteří s námi se chtějí projít srdečně zveme.


LYŽOVÁNÍ NA KYČERCE

      Výlet s lyžováním proběhne ve dnech

     středa 13. 2. , v pátek 15. 2. 2013, v sobotu 16.2. 2013 a v sobotu 9. 3. 2013

     Podrobné informace k lyžování na Kyčerce

     Odjezd je od školy v 7:00 hod. a příjezd mezi  16.00 a 17:00 hod. Zastavujeme v Hostětíně, Slavičíně.

    Cena pro žáky  - 190 Kč za skipas doprava zdarma, dospělí 190,-Kč za skipas + 100,-Kč doprava – platí se v autobuse.

    Ceny půjčovného – celý komplet lyžařského vybavení 220,-Kč na 1 den

          http://www.skiarealkacerka.cz

   Sebou:    seřízené lyžařské vybavení, helmu,
                  svačinu, v termosce teplý čaj,
                 dvoje rukavice, teplé oblečení, kartičku zdravotní pojišťovny,
                 kapesné – dá se tam koupit párek v rohlíku, hranolky, čaj od 20,-Kč do 30,-Kč, v restauraci je to dražší.


 ZÁPIS DĚTÍ DO 1. TŘÍDY PRO ŠKOLNÍHO ROKU 2013/2014

Zápis dětí do 1. třídy pro školní rok 2013/2014 se uskuteční v úterý 5. února 2013 od 12.40 hod. do 17.35hod. v budově naší školy.

Žádost o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání s vámi vyplníme přímo u zápisu. K zápisu přineste vyplněný dotazník, který obdržíte v mateřské škole nebo si můžete vyzvednout   u nás ve škole. Dále je potřeba přinést rodný list dítěte a doklad o bydlišti tj. občanský průkaz zákonného zástupce.

V případě žádosti o odklad povinné školní docházky je nutno k žádosti, které se musí podat do 31. května 2013, doat dvě doporučení a to doporučení příslušného školského poradenského zařízení a doporučení odborného lékaře.

Pokud se rodiče, zákonní zástupci nemohou z vážných důvodu k zápisu dostavit mohou si domluvit náhradní termín s ředitelkou školy.


      DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Plavecká škola Uherské Hradiště srdečně zve rodiče žáků naší školy na Den otevřených dveří na plaveckém bazénu v Uherském Brodě.  Můžete se zde seznámit s prací plavecké školy, podívat se jak se vaše děti zdokonalili v plavání a  zhodnotit jejich dovednosti.



TŘÍDNÍ SCHŮZKY RODIČŮ

Třídní schůzky rodičů žáků naší školy se konají ve středu 9. 1. 2013 od 14.00 hod. do 16.00 hod. v  kmenových třídách daných ročníků.

      Program:  - hodnocení vzdělávání chování  žáků za 1. pololetí školního roku 2012/2013


 


                             ROZSVÍCENÍ PITÍNSKÉHO STROMEČKU

 1. 12. 2012

 

V sobotu 1. prosince 2012 jsme společně rozsvítili pitínský stromeček a přívítali vánoční čas, který k nám do Pitína už dorazil. Kdo se zúčastnil viděl mužský soubor Vavřineček, vystoupení žáků základní školy. Ocenění maminek v soutěži o nejpěknější perníkovou chaloupku. Každý se mohl občerstvit čajem, punčem, svařákem, medovinou, pochutnat si na zabijačkových nebo zvěřinových hodech, bramborácích. Mohli jste si zde nakoupit vánoční ozdoby nebo nakoupit roztomilý dárek. Kdo chtěl si vypustil  lampion s přáníčkem Ježíškovi. Celý podvečer uzavřel honosný ohňostroj.

foto zde

Na přípravě a průběhu akce se podíleli Obec Pitín, SDH Pitín, TJ Pitín, Jednota Orel, Myslivecké sdružení Pitín - Hostětín a Český červený kříž. Všem moc děkuji.

Také děkuji všem sponzorům, kteří celou akci podpořili.

                                                                          ředitelka školy Mgr. Jana Peřinová


 

ZAMYKÁNÍ STUDÁNEK S LAMPIONOVÝM PRŮVODEM

čtvrtek 15. 11. 2012


 

SHREK - LEGUÁN VE ŠKOLE

 

20. 9. . 2012 si mohli žáci prohlédnout, pohladit a seznámit s prozatím malým plachým plezem - leguánem.

 

foto zde


 

Den bez aut

 

9. září 2012 jsme se s žáky vydali do Uherského Brodu na akci DEN BEZ AUT. Žáci se tak mohli podívat na zachránářské akce zachranářů při nehodě, na práci hasičů a lékařů. Mohli si prohlédnout vybavení sanitního vozu. Viděli co se stana když cestující nejsou připoutáni a narazí na jinou překážku. Vyzkoušeli si své znalosti a dovednosti.

foto zde


Vycházka ke studánce Ohloběnce

Jak jsme si užili první letošní výlet

První školní týden jsme zakončili společnou vycházkou do přírody. Než zvonek ohlásil začátek první vyučovací hodiny, shromáždily se děti ze všech pěti tříd před školou. Seřazeni do dvojic jsme se vydali směrem k boží muce na kraji Pitína. Naším cílem byla pověstmiopředená studánka Ohloběnka, která prý nikdy nevysychá.
Že si děti dopoledne na čerstvém vzduchu užijí, bylo jasné už po chvíli. Jakmile jsme z hlavní silnice odbočili na polní cestu, jakoby se vyrojil úl. Děti se tryskem rozeběhly do kopce. Než vyběhli Skalku, stačili si školáci nasbírat hrušky, objevit rozvetlé ocúny a pokochat se výhledem na Pitín a Bojkovice.
U Ohloběnky jsme vyhlásili svačinovou přestávku a po pauze pokračovali k rozhledně nad Krhovem. I když vítr studeně vyfukoval, neváhaly děti ani minutu a během chvilky se u schodů na rozhlednu vytvořila dlouhá fronta. Na vyhlídce se nakonec vystřídali všichni, někteří nelenili a vyběhli schody několikrát. Počasí nám přálo, takže jsme dohlédli až na Uherský Brod nebo na Velkou Javořinu.
Cesta zpátky nám uběhla velmi rychle, vždyť už se šlo (nebo spíš běželo) jenom z kopce dolů. Do školy se děti vrátily s veselou náladou, protože je čekal dobrý oběd a hlavně už žádné učení :

 

 

Foto zde


 

Zahájení školního roku 2012/2013

 

PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN

Od včerejšího dne má naše škola o třináct školáčků víc.

Po netrpělivém čekání si naši noví žáci mohli konečně ráno nasadit aktovku a vyrazit do školy se svými rodiči      i prarodiči. Tady už na ně čekali paní učitelky, ale také pan starosta, který dětem popřál úspěšný a pohodový školní rok. Den jsme začali slavnostním pasováním, díky kterému se děti staly skutečnými prvňáčky naší školy. Děti si mohly první den ve škole vyzkoušet práci s interaktivní tabulí, na kterou psali svá jména, poznávaly zvuky zvířátek a hledaly své jména mezi jmény ostatních spolužáků. Velkou radost jim udělaly mimo jiné i školní potřeby a pomůcky, které byly pro ně na lavici přichystané a které zároveň využijí v průběhu školního roku. Na závěr prvního školního dne jsme si dokonce stihli prohlédnout i školní družinu a možnosti, které nabízí. Doufáme, že nadšení a příjemná atmosféra, která celý den panovala, nás bude doprovázet i po zbytek školního roku

Foto zde

 
Skolak


 Školní rok 2012/2013 začíná v pondělí 3. září 2012.

       Vyučování všichni naši žáci a naši noví prvňáčci zahájí v 7:45 ve  
       svých kmenových třídách a potrvá 1 vyučovací hodinu
       tj. do 8:25 hod.

         Žáci si přinesou přezůvky a psací potřeby.

         Prvńáčci si přinesou přezůvky a aktovku.

         Na žáky,  prvňáčky a jejich rodiče - doprovod se moc těší zaměstnanci školy.

        Od úterý  se plně  vyučuje podle rozvrhu.


   PLAVÁNÍ

     Výuka plavání v tomto školním roce bude zahájena v pátek
     14. září 2012.  V těchto dnech se bude vyučovat 1., 2. a 5. vyučovací hodina
     podle rozvrhu.

      Na plavání sebou:  plavky, ručník, mýdlo nebo sprchový gel igelitovou tašku na boty.

      Doporučujeme:
      - v případě chladného počasí teplé oblečení
      - do autobusu sáček pro případ nevolnosti
      - nedávat žákům žádné cenné věci - škola při ztrátě za ně neručí

     Po plavání nemají  žáci dovoleno nakupování v bufetu.